Gratis SMS per dag
Postat 2009-02-16 av Joel
P.g.a högre kostnader och lägre intäkter har vi blivit tvungna att sänka antalet gratis SMS du kan skicka per dag, från 2 till 1.

För er som vill skicka fler SMS per dag så rekommenderar vi att samla eller köpa SMS-krediter.

Vi hoppas att ni har förståelse för detta beslut.
93 (5479) Kommentarer | Driftinformation
Välkommen Lisa!
Postat 2009-01-19 av Joel
Sedan starten av GratisSMS.se för lite mer än ett år sedan har vi fått in fler än 5000 supportfrågor.

Från början jobbade vi själva med att besvara dessa men med tiden försvann såväl självdisciplin som lust och där med växte sakta en hög av obesvarade mail fram.

Fr.o.m idag har vi fått tillökning i familjen. Det är Lisa som kommer hjälpa er medlemmar att besvara dessa frågor. Hon kommer så småningom jobba sig igenom den hög av obesvarade mail så bli inte förvånad om det dyker upp ett sent men efterlängtat svar! Lisa kommer även vara den som tittar på alla uppladdade bilder och godkänner de som uppfyller våra krav.

Är det något du funderar över eller vill du bara önska Lisa lycka till med sitt nya jobb så går det bra att skriva till henne via formuläret på denna sida.
1 (796) Kommentarer | Nyheter
En liten nyhet
Postat 2009-01-04 av Joel
Några av er har kanske noterat en liten men ack så rolig (ny) funktion i telefonboken.

Om någon av dina inlagda kontakter/kompisar också är medlem på GratisSMS.se så syns detta numera genom att det år att klicka på dennes namn.

Vem vet, i framtiden kanske vi lägger till fler funktioner för att kunna prata med andra medlemmar.
0 (1036) Kommentarer | Driftinformation
Egen server
Postat 2008-12-04 av Joel
Äntligen har vi flyttat från det trånga utrymmet på vårt webbhotell hos Loopia till en snabb och fin server hos GleSYS.

Tackvare detta kommer GratisSMS.se flyta på som aldrig förr och vi är nu utrustade för att klara av flera hundratusentals nya medlemmar.

Märker ni något problem eller fel efter flytten, tveka inte att höra av dig till oss!
0 (556) Kommentarer | Driftinformation
Överbelastad databas
Postat 2008-10-28 av Joel
Vi tycker det är väldigt roligt att allt fler upptäcker hur smidigt det är att skicka SMS från GratisSMS.se.

Baksidan har tyvärr varit att ju fler besökare vi fått, desto svårare har vår databasserver haft att hänga med när det är många som är inne på sajten samtidigt.

Många med oss har blivit irrierad på meddelandet om att databasen blivit överbelastad titt som tätt. Idag har vi dock glada nyheter och vi vill nu lova att detta meddelande inte bör dyka upp något mer den närmsta tiden.

Så fortsätt tipsa era vänner om Sveriges största (och bästa?) Gratis SMS-sajt!
0 (549) Kommentarer | Driftinformation
Tal-SMS
Postat 2008-08-21 av Joel
Japp, det är sant! Nu kan du skicka talande SMS från GratisSMS.se.

Det fungerar som så att du skriver ditt SMS precis som vanligt och skickar iväg det. Sedan ringer vi upp din mottagare och läser upp ditt SMS med en dataröst.

Rösten heter Elin och hon talar flytande svenska. SMS:et får vara max 160 tecken långt och kostar 2 krediter att skicka.

Vi passar samtidigt på att ta bort möjligheten att skicka så kallade Flash-SMS eftersom så få använde det.
0 (569) Kommentarer | Nyheter
Rätt tidstämpel på alla SMS
Postat 2008-08-02 av Joel
Vissa av er har kanske märkt att ett SMS som skickats från GratisSMS.se fått fel tidsstämpel när det nått mottagaren. Exempelvis kan du ha skickat SMS:et kl 14.02 men på mottagarens mobiltelefon så har det stått kl 15:02.

Vi har jobbat tillsammans med vår leverantör på att få bort detta problem och fr.o.m idag skickas alla SMS från GratisSMS.se med rätt tidsstämpel.
0 (542) Kommentarer | Driftinformation
Aldrig mer en missad födelsedag
Postat 2008-07-13 av Joel
Förra veckan var jag hem till en kompis föräldrahem där han spenderar sin semester över sommaren. Hans föräldrar och syskon höll på att baka tårta och ställa i ordning altanen och jag frågade vem det var som fyllde år.

- Jag såklart! Svarade min kompis och strax därefter så kom mitt första "Grattis". Pinsamt att inte komma ihåg.

Jag lär inte vara ensam om att vara den som ständigt glömmer bort alla dessa födelsedagar. Så för att göra livet lite enklare för oss som gör det så har vi nu en ny funktion att introducera på GratisSMS.se: Födelsedagsbevakning!

Det fungerar som så att om du inte redan lagt till din kompis i telefonboken, så gör det först. Klicka sedan på ikonen bredvid din kompis som föreställer en tårta och fyll sedan i födelsedatum och en valfri grattulationstext.

Den dag din kompis fyller år skickar vi din hälsning automatiskt och 1 kredit dras från ditt konto. Smart va? Genialt tycker jag!
0 (542) Kommentarer | Nyheter
Uppdaterad loggbok
Postat 2008-06-03 av Joel
Som medlem har du tillgång till en personlig loggbok där du kan se allt du gjort på sajten sedan du blev medlem. Bl.a kan du läsa och ta bort skickade SMS.

Idag har jag jobbat med att förbättra loggboken lite genom att bl.a lägga till en ny funktion där du kan välja att bara visa vissa typer av händelser, exempelvis Skickade SMS, Köpta SMS-krediter osv.

Testa gärna!
0 (545) Kommentarer | Nyheter
Skicka flashiga SMS!
Postat 2008-04-06 av Joel
Fr.o.m idag kan du skicka så kallade Flash-SMS till samma "kostnad" som vanliga (dvs 1 kredit). Det roliga med Flash-SMS är att ditt meddelande dyker upp direkt på displayen utan att mottagaren behöver öppna ditt SMS.

Testa gärna! Du hittar funktionen i rutan för "Skicka SMS" när du loggat in.
0 (540) Kommentarer | Nyheter
Extrapris på SMS!
Postat 2008-03-28 av Joel
Många av er har önskat funktionen att på ett enkelt och smidigt sätt kunna köpa SMS-krediter istället för att behöva samla genom erbjudanden och värva vänner.

Vi har nu i samarbete med Cellsynt AB tagit fram en tjänst där du kan välja på 3 olika betalnummer för att köpa 100, 225 eller 500 extra SMS-kredter.

Klicka på fliken [Köp SMS] i menyn när du loggat in för mer information.
0 (547) Kommentarer | Nyheter
Webbhotellsproblem
Postat 2008-03-26 av Joel
Vi ber om ursäkt för de störningar som vi haft de senaste dagarna. Det webbhotell som GratisSMS.se huserar på har haft problem med en server och vi tittar nu på att flytta till ett annat webbhotell med bättre tillgänglighet.

Skulle ni inte komma åt GratisSMS.se för stunden så prova gärna igen efter några minuter.
0 (580) Kommentarer | Driftinformation
Verktygsfältet gör succé!
Postat 2008-03-10 av Joel
Många är de som tagit efter Google och börjat tillverka eget anpassade verktygsfält(s.k toolbars) till Internet Explorer och Firefox.

Vi ville inte vara sämre och har därför sedan c:a två veckor tillbaks erbjudit er medlemmar ett nytt och mycket smidigare sätt att skicka SMS på.

Sedan starten har vårat verktygsfält laddats ner c:a 2000 ggr och numera skickas 10% av alla SMS via verktygsfältet.

Har du inte laddat ner och installerat det ännu? Klicka här för mer information.

Ps. Första gången du loggar in så får du dessutom 5 krediter att skicka SMS för!
1 (1345) Kommentarer | Övrigt
Bättre bilduppladdning!
Postat 2008-03-07 av Joel
En funktion som vi tycker är extra rolig är alla fina bilder på medlemmar som nyss loggat in på framsidan.

Vi har därför lagt ner några timmar idag på att finslipa lite på bilduppladdningen (som ni förövrigt hittar som inloggad under inställningar.

Det som är nytt är framförallt:
a) Ladda upp .gif-bilder
b) Få korrekt och snygga felmeddelanden
c) Möjlighet att ta bort sin nuvarande bild

Vi har även fixat en del mindre buggar.

Så logga in och ladda upp en bild på dig själv nu!
Du får dessutom 2 krediter att skicka SMS för.
0 (1328) Kommentarer | Nyheter
Serverkrasch
Postat 2008-03-05 av Joel
Mellan kl 14 och 23 idag så gick det inte att komma åt GratisSMS.se eller våra tjänster. Detta berodde på att hårdvarufel i den server som hostar våran sajt hos Binero.se.

Binero (som är det webbhotell vi valt för hosting av GratisSMS.se) har nu flyttat över våran och alla andra kunders sajter som fanns på denna maskin till en ny serverpark och lovar därmed att samma problem inte skall kunna inträffa igen.

Vi ber så hemskt mycket om ursäkt för detta och hoppas nu att sajten skall fungera både bättre, stabilare och snabbare än tidigare.

Läs gärna artikeln hos aftonbladet om detta.
0 (1305) Kommentarer | Driftinformation
Kommentera mera!
Postat 2008-03-05 av Joel
När vi valde att starta en blogg på GratisSMS.se så fanns det ett flertal färdiga script för nerladdning. Däribland det populäraste Wordpress.

Efter att ha konstaterat att det tar minst lika lång tid att få ordning på ett färdigt script som att göra en alldeles egen blogg så valde vi det sistnämnda (att göra en egen).

Bloggen har därför sakta men säkert vuxit fram och även om alla funktioner och detaljer ännu inte sitter på plats så börjar det nu likna något!

Dagens nyhet är att du kan kommentera våra inlägg. Detta gör du genom at klicka på inläggets rubrik och sedan bläddra längst ner.

Skriv gärna vad du tycker om våran sajt; ris som ros eller varför inte delta i debatten om just det ämnet inlägget handlar om. Din kommentar hamnar i kö för verifiering och syns först när en av oss har kollat den.

Du kan börja med ett kommentera detta inlägg. Vad heter du? Var bor du? Är du medlem på GratisSMS.se? Hur länge har du varit det? Kommentera mera!
0 (557) Kommentarer | Övrigt
96,4 % SMS levererade
Postat 2008-03-05 av Joel
När du skickar ett SMS från GratisSMS.se så spåras ditt SMS via våran SMS-operatör som sedan kan se när ditt SMS blivit mottaget av den mobil som det är skickat till.

Detta gör vi kan ge våra medlemmar leveransrapporter på skickade SMS, precis som i en mobiltelefon. Bra va? :)

Vi för dagligen statistik på hur många SMS som skickats och hur många som kommit fram till sin mottagare, detta för att hitta eventuella fel. Av alla de SMS som skickats sedan GratisSMS.se startades så har 96,4% nått sin mottagare.

De resterande 3,6% har inte levererats korrekt. Detta beror oftast på att man försökt skicka ett SMS till ett gammalt mobilnummer eller en avstängd telefon.
0 (502) Kommentarer | Övrigt
Problem med verktygsfältet
Postat 2008-03-01 av Joel
Efter gårdagens uppdatering till krypterade lösenord så slutade verktygsälftet att fungera.

Vi hade nämligen glömt att ändra i inloggningsfilerna för verktygsfältet så de som försökte logga in fick upp meddelandet att de skrivit in felaktigt mobilnummer eller lösenord, vilket inte var fallet.

Problemet är löst och det ska nu gå att logga in via verktygsfältet igen!

0 (501) Kommentarer | Driftinformation
Krypterade lösenord
Postat 2008-02-29 av Joel
Den senaste tiden har ett flertal medlemssajter blivit hackade och tusentals personuppgifter inklusive lösenord sprids nu via internet.

Ett av våra mål är att du som medlem ska känna dig säker när du lämnar ut dina personuppgifter till oss. Vi har därför sett över vår egen säkerhet och nyligen krypterat alla våra medlemmars lösenord.

Detta innebär ingen större skillnad för dig som medlem annat än att om du glömmer bort ditt lösenord så kan du inte längre få det skickat till dig utan du får istället en länk där du kan skapa ett nytt lösenord.

Obs! Trots att ditt lösenord är skyddat i vår databas så vill vi påminna om att det alltid är bra att ha ett hyffsat långt och klurigt lösenord. Det är också viktigt att inte ha samma lösenord på flera sajter, till mailkonton etc.
0 (506) Kommentarer | Nyheter
"This account has been suspended"
Postat 2008-02-29 av Joel
Precis det meddelandet fick många av er som försökte nå GratisSMS.se inatt mellan kl 01.00 och 07.30.

Det hela berodde på att vi har ett avtal med vårt webbhotell om hur mycket trafik (megabyte) som vi får använda oss av varje månad och den här månaden slog det i taket och vi hade använt totalt 51 GB av våra 50 GB tillåtna när det återstod en dag av månaden.

Ur en positiv synvinkel så kan man se det som att vi aldrig tidigare haft så många besökare som den här månaden (som dessutom är den kortaste månaden på året!).

Vi har nu laddat upp med mer trafik hos vårt webbhotell (Binero för er som undrar) så förhoppningsvis ska vi klara oss ett tag nu!
0 (526) Kommentarer | Driftinformation
Nu börjar vi blogga!
Postat 2008-02-27 av Joel
Nu hakar vi på trenden med bloggar och startar en alldeles egen blogg för er som är medlemmar eller intresserade av GratisSMS.se.

Vi kommer använda bloggen för att berätta om nyheter och uppdateringar av sajten, råd och rön om SMS-meddelanden samt berätta lite om oss som står bakom sajten och vilka idéer vi har för framtiden.

Både jag (Joel) och min kollega (Dennis) ska försöka att hålla bloggen uppdaterad med nya inlägg så ofta vi kan så titta gärna in lite då och då!
0 (111) Kommentarer | Nyheter
Copyright © 2010 AdSmart HB Avanmälan SMS | Kontakta oss
 Gratis SMS per dag
 Välkommen Lisa!
 En liten nyhet
 Egen server
 Överbelastad databas
 Driftinformation
 Nyheter
 Tävlingar
 Övrigt